+31 (0)70 3200 565 info@mullereilbracht.com

Bescherming model

Bescherm het uiterlijk van uw product of gebruiksvoorwerp effectief met het modelrecht. Onze juridische specialisten in modelrecht vertellen hoe.

Juridisch adviseurs in modelrecht

Het oog wil ook wat. Dat geldt evengoed voor producten en gebruiksvoorwerpen. En dus besteden bedrijven veel aandacht aan de vormgeving van hun product en het visuele aspect, passend bij de merkbeleving. Om te voorkomen dat iemand anders dit kopieert, wilt u dit uiterlijk ofwel het model beschermen. Dat kan via het modelrecht.

Wat is een model?


Een model gaat puur en alleen om het uiterlijk van een product. Om dit model exclusief te beschermen moet het in ieder geval nieuw zijn en een eigen karakter hebben. De technische werking valt hierbuiten, daarvoor is het octrooirecht.

Bescherming model in Benelux, EU en internationaal


De exclusieve rechten op een model verkrijgt u door een modeldepot waaruit de kenmerkende eigenschappen van het model blijken. Dit kan voor de Benelux, voor alle landen in de Europese Unie en op internationaal niveau. Voorwaarde voor een rechtsgeldig modeldepot is dat het model nieuw is. Bescherm de looks van uw brand.