+31 (0)70 3200 565 info@mullereilbracht.com

INTELLECTUEEL EIGENDOM

Als (mode)ontwerper, conceptdenker of productontwikkelaar wilt u uw werk goed beschermen zodat niemand uw creatie zo maar gebruikt. Dat kan via het intellectueel eigendomsrecht, de specialisatie van Muller & Eilbracht.

De beste juristen en adviseurs in intellectueel eigendom

Een product dat bijna een exacte kopie is van uw werk. Iemand die aan de haal gaat met uw uitvinding of merk. Het komt dagelijks voor. De juristen van Muller & Eilbracht geven praktisch juridisch advies over hoe dit te voorkomen en hoe u uw merk, werk en technische werkwijze het beste beschermt via het intellectueel eigendomsrecht.

Wat is intellectueel eigendom?


Intellectueel eigendom gaat over rechten op intellectuele creaties zoals logo’s, foto’s, muziek, kunst, vormgeving en uitvindingen. De creaties kunt u als bedenker beschermen via het intellectueel eigendomsrecht (IE recht). Daaronder vallen: auteursrecht, octrooirecht, (sier)modelrecht, merk- en handelsnaamrecht, kwekersrecht en het bestrijden van oneerlijke concurrentie. Deze rechten zijn in zowel in de Nederlandse wetgeving als internationaal vastgelegd.

Effectieve bescherming van uw merk, werk en model

Het komt er op neer dat alleen u als bedenker het exclusieve recht heeft uw tekst, uw product of uitvinding te gebruiken. Niemand anders mag het namaken, kopiëren of zo maar gebruiken. Tenzij u daarvoor zelf toestemming geeft. De juristen van Muller & Eilbracht hebben diepgaande kennis in huis op het brede vlak van IE-recht. Wij weten haarfijn hoe u uw merk of product het beste beschermt en inbreuk voorkomt. Zowel nationaal als internationaal.

Advies en juridische bijstand bij inbreuk

Maakt iemand inbreuk op uw rechten? Of wordt u zelf beschuldigd van onrechtmatig gebruik? Handel snel en adequaat. Muller & Eilbracht staat u bij met juridische raad en daad, adviseert en procedeert wanneer nodig. De kernwoorden zijn altijd: praktisch, rechtdoorzee, creatief en proactief. Weten wat wij voor u kunnen doen?